Puigsacreu o Sant Abdó i Sant Senén (769 m) des de Batet de la Serra

31 de desembre de 2021: última caminada de l’any.

Per a la gent d’Olot i de la Garrotxa, és molt habitual passejar per l’altiplà de Batet de la Serra, sobretot els matins d’hivern en què fa bon temps. Arribar-se a Sant Abdó i Sant Senén arrodoneix la passejada. Això no obstant, s’hi pot arribar des d’altres llocs: Sant Martí de Santa Pau, Begudà...

La ruta d’avui és una volta circular o més ben dit, un vuit (8) o un infinit, ja que tant a l’anada com a la tornada passem pel Coll de Palomeres, intersecció de les dues parts del vuit (8).

Aproximació: El nostre punt de sortida se situa en un aparcament que hi ha davant de Can Sargatal, al començament del Pla de Godomar.

Itinerari: Caminem en direcció a la casa de Godomar, la més gran que ens queda al fons a l’esquerra del pla. La voltem per darrere, per l’obaga (N), tot seguint una pista. Passem per un encreuament on hi ha el pal d’Itinerannia “G507 - Font de Godomar” i continuem per la pista de la dreta fins al Coll de Palomeres on hi ha el pal d’Itinerannia “G25 - Coll de Palomeres” des d’on, per la pista que ressegueix la carena, en uns 20 minuts arribem al Puigsacreu on hi ha la capella de Sant Abdó i Sant Senén o Sant Nin i Sant Non.

Aquest indret és un bon mirador a banda i banda. Al nord: Sant Amand i el Taga, Serra Cavallera, Puig Ou i Talló, Montmajor i Montpetit, la Serra de Malforat, Sant Miquel del Mont... Al vessant sud: Santa Pau, amb la Serra de Finestres. Cap a llevant, el Croscat, la Serra del Corb, Cabrera i el Collsacabra al darrere. Tot pujant hem vist el Puigsacalm i Sant Magalena que ara ens queden amagats.

Després de gaudir del sol i de la vista, marxem del cim en direcció a llevant, per un corriol força dret que ens porta fins a un collet amb el pal Itinerannia “G994 - Camí de Sant Abdó”; en aquest punt deixem el camí de la dreta que ens portaria al Coll de Boixeda i anem cap a l’esquerra per un camí bac i humit, passem per una bassa on els senglars deuen fer la seva higiene i seguim el camí que desemboca en una pista que seguim en la mateixa direcció (deixem la que baixa a la nostra dreta) fins a Coll de Palomeres.

Al Coll de Palomeres agafem el camí de l’esquerra que ens porta a voltar el Volcà Garrojàs o turó de Godomar (al seu extrem S deixem a l’esquerra un camí que baixa en direcció S cap al Croscat) i arribem a un pla amb una fenomenal vista de Godomar amb el Pirineu al fons. Seguim caminant per vorejar el volcà Pujalós. Ens incorporem a la carretera asfaltada que puja del Pla del Torn i la seguim cap a la nostra dreta per l’altiplà de Batet. Passem per l’oratori de Sant Ignasi, per La Planella i, deixant a la dreta Godomar, arribem a Can Sargatal, el nostre punt de sortida.

Recorregut de 7,80 km i 206 m de desnivell. 

Hi hem estat 45 min a l’anada i 1h 15 min a la tornada. Total unes 2 hores.

Per descarregar el track podeu clicar aquí.

Per trobar un altre itinerari a Sant Abdó i Sant Senén publicat en aquest blog podeu clicar en aquest enllaç. 


Arribant al Puigsacreu


Contemplant la vista

El Croscat i al darrere: Cabrera i Aiats

Un bon dia per fer les campanades

Bassa on els senglars es desparassiten

Godomar, amb el Pirineu al fons, és com un pessebre

Un bon consell per cada dia de l'any
(i de la vida!)


Powered by Wikiloc

Comentaris