La Grande Verdette – L’Ouillon (2.364 m) – Croix de Coin Cavour – La Toussuire

2 d’agost de 2022

L’excursió de descoberta d’abans d’ahir (enllaç) ens va agradar tant que decidim explorar una mica més aquesta zona que tenim a tocar d’on ens allotgem. Així doncs, avui ens encaminem cap a l’Ouillon, cim més alt de La Toussuire.

Aproximació: per fer aquesta ruta, ens tornem a servir de les instal·lacions de La Toussuire i pugem amb el telecadira Médaille d’Or, que ens estalvia uns 350 m de desnivell de pujada, fins a La Grande Verdette, a uns 2.100 m.

Itinerari: situats a La Grande Verdette anem pujant fins a sota el Plan de la Combe on, si l’altre dia vam anar cap a la dreta, avui anem cap a l’esquerra, cap al Plan de Guerra (2.243 m), on seguint cap al cim, passem per un encreuament que ens indica el camí a La Croix de Fer (a 35 min.) i fem la darrera pujada fins al cim de l’Ouillon (2.364 m).

El cim de l’Ouillon queda ben bé a sobre el Coll de la Croix de Fer i davant mateix de l’Étendard (3.464 m) que avui el veiem del tot, amb la seva gelera i el refugi. Se’ns fa ben visible la Vall d’Arves amb els seus pobles: Saint Jean i Saint Sorlin i les valls solcades per rius i llacs.

Tornem a tenir a l’abast de la nostra vista les Agulles d’Arves: Tête de Chat (3.364 m), La Centrale (3.513 m) i La Méridionale (3.514 m); com l’altre dia, el Massís de la Vanoise, darrere el qual surt el Massís del Mont Blanc (4.809 m), i el Massif de Belledone, tan sec i pedregós.

Des de l’Ouillon, anem baixant per la carena en direcció E fins al Plan de l’Ouillaz, on fem un gir, mantenint l’alçada, cap a la Croix de Coin Cavour.

Ara ens resta baixar els prop de 450 m que ens separen de La Toussuire. Ho fem per un camí savi que baixa ziga-zaguejant, primer entre prats i després per entre una mica de vegetació (flors i matolls), fins que arriba a un torrent, el Clot de Comborsière, on trobem un escamot de vaques que pasturen i busquen el punt d’aigua més proper.

Abans d’arribar al nucli de La Toussuire, passem per un remolc-munyidora; no és pas l’últim que veurem, ja que els munyidors pugen dues vegades al dia a munyir les vaques i baixen la llet, en marmites posades en un remolc, fins a la cooperativa on s’elabora el formatge Beaufort.

A més de la fauna i vegetació que vam esmentar a l’itinerari anterior, avui a prop dels recs hi hem vist cotoneres i violes d’aigua.

Recorregut de 9,40  km, 317 m de desnivell positiu i 729 m de desnivell negatiu.

Temps de marxa efectiva:

La Grande Verdette – L’Ouillon .................................  1 h 25 min

L’Ouillon – Croix de Coin Cavour...................................... 45 min

Croix de Coin Cavour – La Toussuire.......................... 1 h 00 min

Temps total de marxa efectiva:.................................... 3 h 10 min

 

Per descarregar el track podeu clicar aquí.           


Pierre du Turc, herbós i escarpat

Les Sybelles, 4t domini esquiable de França

L'Étandard, La Croix de Fer i el Coll de Glandon

Poblets de la Vall d'Arves i els seus
alpages dallats i ben cuidats

L'Étandard, cap a l'esquerra, gelera del Mont de Lans (3.512 m)

Vista cap a la Vall d'Arves

Baixant del cim

Mirant enrere, la creu del Cim de l'Ouillon

Camí de baixada: a l'esquerra cap a La Toussuire;
més a la dreta, el camí cap a Le Corbier

El Massís del Mont Blanc, al fons


Esquelles i barrombes
amb uns collars grossos i molt treballats

Powered by Wikiloc



Comentaris