Puigllançada (2.409 m). Hivernal amb raquetes

18 de febrer de 2017
Excursió hivernal amb raquetes per pujar al Puigllançada, des de la Collada del Pedró.
El Puigllançada, de 2.409 m d’alçada, es troba al municipi de Bagà, al Berguedà. El cim sobresurt de les muntanyes dels seus voltants i només la veïna Tossa d’Alp priva que des del cim hi hagi una vista panoràmica a 360º. La llista de cims coneguts que es veuen des del Puigllançada seria gairebé inacabable. N’esmentarem alguns: Serra d’Ensija i Cap Llitzet, Pedraforca, Comabona i Serra del Cadí; Moixeró i les Penyes Altes; Tossa d’Alp, Puig d’Alp i Coll del Pal; Tossa Plana de Lles, Puigpedrós... Carlit, Perics i Serra de Madres; des de Cambra d’Ase al Puigmal, Balandrau, Font Lletera, Pastuira...; Puigsacalm i voltants, cingles del Far, Rupit i Tavertet...; Montseny i Montserrat...  
Recorregut fàcil i de bon fer, sobretot si, com avui, hi ha un bon gruix de neu i la situació meteorològica hi acompanya. Hem tingut un matí suau i assolellat.
Aproximació: Per fer aquesta sortida anem fins a l’aparcament d’Alabau, de l’estació hivernal La Molina, que es troba a la Collada del Pedró, a la carretera BV-4031 que comunica La Molina amb Castellar de N’Hug.
Itinerari: Des de la Collada del Pedró anem a l’altra banda de les instal·lacions d’Alabau, cap al Clot de l’Hospital per anar pujant per les Costes de l’Huguet en direcció S-SO.
És una pujada continuada que va superant el desnivell d’aquestes terreny ondulat que a l’estiu és concorregut per nombrosos caps de bestiar i a l’hivern per amants de l’esquí i els esports d’hivern. És molt obert i amb molta visibilitat i es pot pujar per on hom vol.
Abans d’arribar a l’Amorriador de Rus passem prop de la part superior dels remuntadors on comencen la pista del Torrent Negre. La bonança i l’acumulació de neu fa que avui sigui molt concorregut, però hi cabem tots!
A mida que guanyem alçada se’ns va ampliant la panoràmica. No és fins a dalt del cim que ens surten al davant el Pedraforca amb la Serra d’Ensija a un costat i el Comabona a l’altre.  
Al davant ens hi queda el Puigllançada on arribem per un vessant de molt bon fer. Després de regalar-nos amb la vista des del cim, desfem camí fins a la Collada del Pedró.
Hem caminat 8,5 km amb 589 m de desnivell.           
Temps aproximat de marxa: 3 hores.
Detall: 2 hores de pujada i 1 de baixada.
Raquetaires: Joan, Adriana i Mireia
Per descarregar el track podeu clicar aquí

Cap al Clot de l'Hospital 













Pedraforca, Serra del Cadí i Moixeró

Al cim del Puigllançada

Baixada, amb vistes al sector del Puigmal, amb la
Serra de Madres al fons




Powered by Wikiloc

Comentaris