La Ultra TrepitjaGarrotxa en set etapes

Des del punt de vista esportiu, la TrepitjaGarrotxa és una cursa de muntanya que té diferents modalitats: Ultra (110 km), Trail (64 km) i Cursa (22 km), que transcorre per corriols, camins i pistes de l’Alta Garrotxa. Va néixer gràcies a la idea d’un equip de persones del Centre Excursionista d’Olot que van fer possible l’esdeveniment esportiu que se celebra el mes d’octubre i alhora la senyalització permanent d’un recorregut per l’Alta Garrotxa.
Avui, però, no vull parlar de la TrepitjaGarrotxa (TG) com a cursa on una colla de corredors aspiren a ser finishers i alguns a fer podi. En vull parlar com a una ruta d’excursionisme.


Un migdia de la tardor de 2015, quan un petit grup d’amics excursionistes tornàvem de fer una passejada tardoral per la serra de Gitarriu, ens vam animar a fer el recorregut de la TG. Érem conscients que estàvem davant d’un projecte un xic agosarat i molt motivador. Es tractava de fraccionar el recorregut en etapes lineals que fossin factibles a ritme d’excursionista i que tinguessin un punt inicial i final de fàcil accés. Ens en van sortir set. Algunes les hem fet amb el suport de pacients conductors que ens han portat a la sortida o ens han recollit a la tornada i altres fent combinació de vehicles.
Durant la travessia hem vist valls i muntanyes, hem passat per moltes cases abandonades i per algunes de recuperades. Ens hem preguntat la història d’alguns indrets i les que no sabíem, ens les hem inventat. Hem passat fred, ens ha tocat el vent, el sol i la boira. Hem suat, hem bufat, hem grimpat i  hem travessat rieres cabaloses. Hem trepitjat herba, fullaca, pedra i molta terra aspra i de mala petja. Hem menjat, hem begut, hem descansat i ens hi hem ben esperxangat. Hem rigut, hem menjat ganyips, galetes, neules i torrons. Ens hem fet companyia i hem compartit preocupacions i alegries. Perquè anar d’excursió, en el fons, és això.
I així, com qui no vol la cosa, hem arribat a Beuda d’on havíem sortit per fer la primera de les set etapes d’aquesta travessia per l’Alta Garrotxa. Hem recorregut uns cent vint quilòmetres, hem fet més de 5.500 metres de desnivell, hem caminat més de 35 hores i hem xerrat fins a l’infinit. 
Tot seguit penjo els enllaços de les set excursions que conformen tota la volta. Cal tenir en compte, però, que si bé la Ultra TrepitjaGarrotxa és un recorregut de 110 km, el que hem fet nosaltres és una mica més llarg, ja que hi hem afegit les aproximacions de cada una de les etapes i hem fet algun extra com ara pujar al Puig de Bassegoda des del Pla de la Bateria. Com a conseqüència d’aquests afegits, el recorregut és més llarg i hi ha diferència entre el desnivell positiu i negatiu, que en una volta circular serien iguals.   
Sant Llorenç de Sous


Baixant de Coll Roig a Sant Aniol. El Puig de les Canals

Al Coll de Sant Marc

Sant Valentí de Salarsa

Al Mirador de l'Avi

Oix, el Ferran i el Bassegoda

Arribant a Tortellà

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari. Gràcies.