Passejada hivernal del dia 7 de març de 2015
Aproximació: El nostre punt de sortida és al Pla dels Hospitalets, a la carretera de
l’estació d’esquí de Vallter 2000, on comença el camí que va al refugi d’Ull
de Ter.
Itinerari: Comencem a caminar pel camí que porta al refugi. Després de fer els primers metres de camí amb poca neu, a la primera esplanada ens podem posar les raquetes, ja que hi ha neu abundosa i tova.
Pujada al refugi d'Ull de Ter. Ja hi ha neu tova. |
Quan arribem al refugi d'Ull de Ter (2.235 m), seguim en direcció al coll de la Marrana (2.529
m). Tot i que l'últim tros és dret i la neu és dura, es fa bé amb
raquetes i l'esforç val la pena perquè un cop al coll, la vista és
fantàstica i les condicions fabuloses per fer una passejada tot
raquetejant.
La pujada al coll de la Marrana, a l'ombra del Gra de Fajol, sempre té una claror especial. |
Al coll de la Marrana, amb els Torreneules al fons. |
Vista enrere: el Massís del Canigó. |
Seguim pel camí de Núria tot baixant per la Feixa Llarga fins a tocar els Aigols Podrits, un dels possibles punts d'accés al refugi de Coma de Vaca i la coma del Freser.
El coll de la Coma d'Orri i el Pastuira. |
Pic de Tirapits pic Inferior de la Vaca, pic dels Gorgs, pic de l'Infern i pic del Freser. |
La coma del Freser, coma de Vaca, envoltada del Pastuira, el Font Lletera i el Balandrau. |
Després d'una parada i un lleuger refrigeri desfem camí cap al coll de la Marrana. Baixem en direcció al refugi d'Ull de Ter i, poc abans d'arribar-hi, seguim la pista "del Xalet", que actualment no la preparen per als esquiadors de pista i està destinada a esquí de muntanya i raquetes. Aquesta pista és de molt bon seguir i baixa fins arribar al peu del telecadira (1.910 m).
Gra de Fajol i refugi d'Ull de Ter des de la pista del Xalet. |
Hi estem aproximadament una hora i mitja d'anada i una hora de tornada. Una passejada fantàstica, amb unes vistes fabuloses. Un matí ben aprofitat. I a dinar a casa que demà tornarem a sortir!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Pots deixar el teu comentari. Gràcies.