Als Aigols Podrits. Hivernal amb raquetes

Passejada hivernal del dia 7 de març de 2015
Aproximació: El nostre punt de sortida és al Pla dels Hospitalets, a la carretera de l’estació d’esquí de Vallter 2000, on comença el camí que va al refugi d’Ull de Ter.
Itinerari: Comencem a caminar pel camí que porta al refugi. Després de fer els primers metres de camí amb poca neu, a la primera esplanada ens podem posar les raquetes, ja que hi ha neu abundosa i tova.
 
Pujada al refugi d'Ull de Ter. Ja hi ha neu tova.


Quan arribem al refugi d'Ull de Ter (2.235 m), seguim en direcció al coll de la Marrana (2.529 m). Tot i que l'últim tros és dret i la neu és dura, es fa bé amb raquetes i l'esforç val la pena perquè un cop al coll, la vista és fantàstica i les condicions fabuloses per fer una passejada tot raquetejant. 


La pujada al coll de la Marrana, a l'ombra del Gra de Fajol,
sempre té una claror especial.

Al coll de la Marrana, amb els Torreneules al fons.

Vista enrere: el Massís del Canigó.

Seguim pel camí de Núria tot baixant per la Feixa Llarga fins a tocar els Aigols Podrits, un dels possibles punts d'accés al refugi de Coma de Vaca i la coma del Freser.


El coll de la Coma d'Orri i el Pastuira.

Pic de Tirapits pic Inferior de la Vaca,
pic dels Gorgs, pic de l'Infern i pic del Freser.


La coma del Freser, coma de Vaca,
envoltada del Pastuira, el Font Lletera i el Balandrau.

Després d'una parada i un lleuger refrigeri desfem camí cap al coll de la Marrana. Baixem en direcció al refugi d'Ull de Ter i, poc abans d'arribar-hi, seguim la pista "del Xalet", que actualment no la preparen per als esquiadors de pista i està destinada a esquí de muntanya i raquetes. Aquesta pista és de molt bon seguir i baixa fins arribar al peu del telecadira (1.910 m). 

Gra de Fajol i refugi d'Ull de Ter des de la pista del Xalet.

Hi estem aproximadament una hora i mitja d'anada i una hora de tornada. Una passejada fantàstica, amb unes vistes fabuloses. Un matí ben aprofitat. I a dinar a casa que demà tornarem a sortir!

Comentaris