Santa Magdalena de Cambrils des de Coll de Canes (amb neu)

Dissabte dia 24 de gener

Desafiant l’alerta per vent i amb l’esperança que la previsió meteorològica hagués estat errònia (cosa poc probable després de les ventades de la nit), hem anat a Ull de Ter per veure si era possible fer una excursió amb raquetes i aprofitar la nevada del començament de setmana.

Mentre ens acostàvem a Vallter, encara dintre el cotxe, ja hem vist que el vent continuava i que seria poc probable que poguéssim anar a caminar. El desafiament ha durat poca estona, només de baixar del cotxe a l’aparcament de Vallter2000, hem vist que anava de debò: feia un vent i un torb! Les ganes podien més que nosaltres, però el seny s’ha imposat. De manera que hem girat cua i hem buscat una altra destinació més factible per les condicions d’avui.

Mal temps per caminar

Hem anat a parar a Coll de Canes, situat a la carretera N-260, de Ripoll a Olot per Vallfogona. Aquest coll és freqüentat per molta gent d’Olot quan ha nevat que hi van per jugar amb la neu, trepitjar-la o baixar amb trineu.

A Coll de Canes hi passa el Sender de Petit Recorregut PR-C59, una variant del qual ja vam seguir en una altra ocasió per pujar a Santa Magdalena de Cambrils passant pel Torrent de la Bauma i Puigsavall. Avui seguim el PR-C59 per anar des de Coll de Canes a Santa Magdalena de Cambrils passant per Pla Falgars, el Coll de l’Avi i el Collet del Bosc. És un camí ben marcat (senyal blanc i groc del PR-C) que passa per la carena que es forma entre Coll de Canes i la Serra de Santa Magdalena de Cambrils, resseguint tots els turons que hi ha en aquesta carena.

Ha estat una excursió entretinguda i que ha tingut un aspecte especial gràcies a la neu que cobria pràcticament tot el camí. Hem tingut unes bones vistes, especialment a Pla Falgars, que és com una balconada sobre Riudaura i la Vall d’Olot i ofereix unes vistes fantàstiques de Santa Magdalena del Mont.

Hem tardat 2h 15 minuts a l’anada i 1 hora 40 minuts a la tornada.

Senyalització
- PR-C59: les marques són ben visibles i és fàcil de seguir-lo.
- Itinerannia: senyalització vertical existent, però no es veuen (o es veuen molt poques) marques de pintura groga. Hem passat pels pals de  Coll de Canes [G-14], Collet del Bosc [R-13] i Santa Magdalena de Cambrils [R-12]


A Coll de Canes anem a trobar el camí

El camí ressegueix la carena

Santa Magdalena del Mont des de Pla Falgars

Vista cap al Pirineu, avui ben ventat

En algun tram del camí, hi ha un bon gruix de neu

Santa Magdalena, el cim a la dreta de la línia elèctrica

Bona part del camí va al costat de la tanca que ressegueix la carena

Santa Magdalena de Cambrils

A la tornada ens hem posat les raquetes



Itinerari i temps real i efectiu detallat:
Coll de Canes (11:00) – Pla Falgars (11:55) – Coll de l’Avi (12:45) – Collet del Bosc (13:00) – Santa Magdalena de Cambrils (13:15 / 13:30) – Collet del Bosc (13:38) – Coll de Canes (15:10)

Comentaris