Pic de la Llosa (2.504 m) i Pic de Coma Ermada (2.496 m). Hivernal amb raquetes



28 de febrer de 2015
Sortim de l’estació d’esquí de Vallter, agafant el camí de la Portella de Mentet, que surt darrere dels edificis de serveis de les pistes.
Després de la nevada de començament de setmana, hi ha força neu i ens posem les raquetes només d’enfilar el camí. De seguida ens posem al fons de la vall i pugem a la Portella resseguint el torrent. Passats els primers metres que queden a l’ombra, de seguida ens comença a tocar el sol i el paisatge esdevé meravellós. A mida que pugem, es va notant més que tindrem un matí ventat, però de moment, el vent no arriba a ser torb.
A la Portella, les ventades són més fortes i, després de dubtar si anar cap al Pic de la Dona o cap al Pic de la Llosa, ens decantem pel segon, ja que la neu no serà tant glaçada i tot i que hi farà vent, el terreny és més pla.
Travessem els Plans del Camp Magre (o de Calm Magre), passant per sota el Pic de Coma Ermada,  amb unes vistes fantàstiques del Canigó i del Roca Colom i anem en direcció a la Collada de la Llosa, des d’on acabem de pujar al Pic de la Llosa on farem una estada molt breu, just per fer algunes fotografies, ja que el vent bufa de valent.
Des del cim, baixem cap a la Collada de la Llosa i pugem al Cim de Coma Ermada, amb una espectacular vista del circ de Morens: Gra de Fajol, Coll de la Marrana, Bastiments, Pic de la Dona... Seguim pla i avall en direcció a la Portella de Morens, des d’on baixem cap a trobar el torrent per on acabem d’arribar a Vallter.

Pujant pel torrent. Encara no toca el sol


Arribant a la Portella de Mentet



El Canigó i el Roca Colom

Al Pic de la Llosa

Al Pic de Coma Ermada

A la Portella de Morens

Baixada a Vallter, amb el Gra de Fajol al davant


Temps de marxa efectiva
Vallter – Portella de Mentet:.................................................................................... 40 minuts
Portella de Mantet – Pic de la Llosa:......................................................................... 50 minuts
Pic de la Llosa – Pic de Coma Ermada – Portella de Morens:..................................... 40 minuts
Portella de Morens - Vallter: .................................................................................... 20 minuts
Total temps de marxa efectiva: .....................................................................  2h 30 minuts

Comentaris