Gran Peric per la cresta


Aquesta sortida ha estat magnífica: els voltants de les Bulloses a primera hora del matí són fantàstics; les valls són verdes i plenes de bestiar que pastura per les giragonses que el Tet fa en els prats que l’envolten. Molt bones vistes de la vall on neix el Tet, s’hi poden veure diferents estanys, encara amb algunes congestes de neu. La vista des de la cresta i el cim és espatarrant.

Els Perics i les Bulloses
Per voltar l’Estany de les Bulloses, seguim la senyalització conjunta de les marques del GR (blanc i vermell) i unes marques grogues fins que,  al final del llac, trobem un encreuament de camins: el GR continua Tet amunt per la Vall de la Grava. Les marques grogues indiquen el camí cap als Estanys de Camporell. Nosaltres deixarem el GR i continuarem a la nostra dreta (seguint les indicacions grogues). El camí ens porta a un pontarró de fusta que ens permet travessar el Tet (uns 8 minuts des que deixem el GR).

El Gran Peric i la cresta des de l'Estany de la Llosa
Després de travessar el pont, deixarem el camí que va cap als llacs de Camporells a la nostra dreta i ens enfilarem cap a la nostra esquerra per un serrat herbós. Trobarem unes marques de color blau. Aquest camí passa prop de l’Estany de l’Esparver, per l’Estany de la Llosa i continuaria cap al Pic de la Cometa, per una vall paral·lela a la Vall de la Grava.
Per anar a buscar la cresta del Peric, després de l’Estany de la Llosa i al costat d’un petit refugi metàl·lic (força desgavellat), hem d’enfilar-nos al serrat que ens queda a la nostra dreta. Quan arribem al capdamunt del serrat, després d’una petita bassa, trobarem unes marques que indiquen el camí de la cresta (rectangle blanc amb una línia vertical vermella).

Per la cresta del Gran Peric
 
Cresta i cim del Gran Peric
La cresta del Peric no presenta dificultats, però cal saber que es tracta d’una via amb uns quants petits cims per on cal grimpar. A part de les marques pintades, al llarg de tota la cresta es van trobant fites que indiquen el millor camí a seguir.
Al cim hi ha molt bona vista de tot el sector.

Vista des del cim: Estany Blau i el Carlit al fons
 
Muntanyes i més muntanyes des del cim


Nosaltres fem la baixada pel coll que separa el Gran Peric del Petit Peric i, seguint el rec del Peric, tornem cap al serrat herbós on havíem començat la cresta per desfer camí fins a la presa de les Bulloses.
Si es vol fer la cresta del Gran Peric, crec que la millor opció és fer-la de pujada, ja que de baixada és una mica més difícil i les marques no es veuen tant bé. El camí que nosaltres seguim de baixada cap al Collet, tot i que no presenta cap dificultat, és molt dret.
Tot seguit trobareu l'itinerari i el temps de marxa efectiva

Comentaris