Roc d’Auda i Mont Llaret

Dilluns, 10 d’agost de 2020

El Mont Llaret (2.376m) i el Roc d’Auda (2.325) formen una petita carena situada entre els llacs d’Auda, de Les Bulloses,  de La Balmeta i de Balsera. Els cims circumdants són el Carlit, el Pic de la Grava, el Pic de la Cometa d’Espanya, el Peric Gran i el Peric Xic. Es troben situats al municipi dels Angles, al Capcir.

Des dels Angles (1.660 m), pugem en el telecabina dels Pelegrins (Pelérins) que ens porta fins al Plans o Plateau de Bigorra (2.107 m); de manera que en pocs minuts salvem els 447 m de desnivell que separa les estacions inferior i superior d'aquesta instal·lació.

Als Plans de Bigorra, a peu de pistes, trobem unes banderoles i senyalització de color groc que ens indica el camí de pujada a aquests dos cims. Es tracta d’un camí savi que, tot i la pujada sostinguda per arribar a la carena, transcorre per prats herbosos i enmig d’un bosc de pins. Una clariana ens permet veure el Carlit. A mida que guanyem alçada, els pins desapareixen i el terreny es torna més pedregós.

Arribem a la carena on hi ha una caseta de fusta (punt de socors de les pistes d’esquí). A partir d’aquest punt, anirem carenejant passant primer pel Roc d’Auda i arribant al Mont Llaret.

Aquesta petita carena ens ofereix unes vistes espectaculars dels cims i llacs que els envolten:  el llac d’Auda (enllaç itinerari per anar-hi), el de Les Bulloses, el Carlit, el Pic i la vall de la Grava, el Pic de la Cometa d’Espanya, el Peric Gran i el Peric Xic.

Una caminada fàcil, curta i molt agraïda per la vista que ens ofereix, i poc exigent gràcies al telecabina que ens estalvia 447m de desnivell.

 

Al Roc d'Auda. Al fons el Massís del Carlit.

Gençaneta o Genciana campestre (Gentiana campestris).

D'esquerra a dreta: llacs d'Auda, Tossa d'Alp, Moixeró, Cadí, estany de les Bulloses
i contraforts del Massís del Carlit.

El Carlit, Vall i Cim de la Grava i el Peric Gran.


El telecabina dels Pelegrins, a l'estiu
no hi ha aglomeracions a les cabines.

Us podeu descarregar el Track clicant 👇👇 

Powered by Wikiloc

Comentaris