Sadernes - Salt de la Núvia - Sant Aniol – Sant Feliu de Riu – Sadernes

6 de març de 2016
Ruta corresponent a la XIX Excursió matinal per Montagut, organitzada per l’associació Terra Aspra.
Una marxa que ens porta a visitar Sant Aniol, indret conegut i emblemàtic de l’Alta Garrotxa. Una caminada amb un recorregut preparat i ben senyalitzat i amb avituallament pel camí. Des d’aquí fem arribar l’enhorabona als organitzadors.  
Aproximació: El punt de sortida és a Santa Cecília de Sadernes. Deixem el cotxe a l’aparcament que es troba uns metres més enllà de Sadernes.
Itinerari:  El recorregut de Sadernes a Sant Aniol s’inicia seguint la pista que va a Bassegoda, fins a Pont de Valentí, cap a la Muntada, la gorga del Gomarell, el Salt de la Núvia, el Pas del Capellà, la Portella de la Guilla, ca l'Abat i arriba a Sant Aniol. La descripció detallada d’aquest camí ja la vam fer en una altra ressenya.
A Sant Aniol fem visita a l’església, i visita d’obres al refugi que estan rehabilitant els Amics de Sant Aniol. Bona feina la que estan duent a terme en aquest indret.
Un bon esmorzar ens ajuda a agafar forces per a la tornada que fem seguint el típic camí de Sant Aniol, que ressegueix el curs de la riera, passant pel Molí de Sant Aniol, el Prat, la gorga del Citró i el Gomarell.
Després del Gomarell i del punt on els voluntaris poden recollir material per portar-lo a Sant Aniol (helicoptering), agafem un camí a mà esquerra que travessa el Torrent del Tumany i s’enfila decididament fins que, prop de Sant Feliu de Riu, travessa la pista que puja a Bassegoda i amb un últim repetjó arriba a l’ermita de Sant Feliu de Riu. Ens alegra el bon estat en què es troba l’ermita després del temps que ha passat d’ençà de la restauració que hi van dur a terme els Amics de l’Alta Garrotxa, amb uns camps de treball ben nombrosos i animats on vam tenir ocasió de participar.
A Sant Feliu de Riu agafem el camí del Queret, un camí amb un traç ben definit, que transcorre principalment per un alzinar a estones molt dens, situat al bac de la serra de Freixenet. Passa pel caire del Queret, ressegueix la base dels cingles de Gitarriu, travessa unes tarteres i arriba a la pista a l’alçada de Pont de Valentí. Seguint aquesta pista, acabem d’arribar a Sadernes.
Ruta 16,13 km i 675 m de desnivell.
Temps de marxa efectiva
Sadernes – Salt de la Núvia: ..............................................................................  1h 28 minuts
Salt de la Núvia – Sant Aniol: .................................................................................  32 minuts
Sant Aniol – Sant Feliu de Riu: ..........................................................................  1h 05 minuts
Sant Feliu de Riu – Sadernes: ............................................................................. 1h 05 minuts
Total temps de marxa efectiva: ....................................................................  4h 10 minuts  

Per descarregar el track podeu clicar AQUÍ


Powered by Wikiloc


Salt de la Núvia amb les Canals al fons

Camí de la Portella de la Guilla a Sant Aniol

A Sant Aniol

Ambient festiu i avituallament a Sant Aniol

Gorga del Citró

El Gomarell

Camí a Sant Feliu de Riu

Torrent del Tumany

Sant Feliu de Riu

Sant Feliu, al fons, coll de Terres, el Ferran i Talaixà

Des del Queret, vista cap a Castell s'Espasa

Itinerari detallat:
Sadernes (7.35) – Pont de Valentí (8.05) – Font Banal (8.20) – La Farga (8.23) – Molí de Riu (8.27) – La Muntada (8.30 / 8.40) – Salt de la Núvia (9.13) – Pas del Capellà (9.15) – Portella de la Guilla (9.30) – Sant Aniol (9.45 / 10.30) – Molí de Sant Aniol (10.37) – El Gomarell (11.10) – Pista (11.30) – Sant Feliu de Riu (11.35 / 12.00) – El Queret (12.10) – Pista (12.35) – Sadernes (13.05). 

Comentaris