Tossa de Mar – Cala Llevador – Tossa de Mar

Dia 29 de desembre de 2015
Sortida pel Camí de Ronda, des de Tossa, en direcció sud fins a Cala Llevador i tornada a Tossa pel GR-92 que transcorre més per l’interior.
Encara que sigui un camí de ronda, hi ha un tram força tècnic, baixa a les cales per camins força pendents, transcorre per entre una espessa vegetació, travessa torrents i algun tram rocallós, per això cal anar ben calçat.
Tossa de Mar és un poble amb història i s’hi conserven vestigis de diferents èpoques. És especialment recomanable passejar pels carrers del recinte emmurallat de la Vila Vella, actual emblema del municipi.
Aproximació: Anem en cotxe fins al poble de Tossa de Mar. Aparquem a l’estació d’autobusos on hi ha una zona d’aparcament.
Itinerari: De l’estació d’autobusos ens dirigim cap a la Vila Vella de Tossa, on hi ha l’accés a la Cala des Codolar i al camí de ronda. Per unes escales ben arranjades enfilem el camí de ronda que coincideix amb el GR-92, i que combina alguns trams amb escales i baranes amb altres sobre terreny una mica relliscós. Així arribem a la Punta des Cards on hi ha un mirador amb una panoràmica espectacular.
A partir d’aquí, deixem el camí principal i seguim per un caminet més feréstec i entretingut, que ressegueix la costa, amb algunes marques de color blau i alguns trams amb uns petits escalons de fusta. Aquest caminet és més salvatge i fa molts pujants i baixants per accedir a les diverses cales i travessar els torrents que hi arriben. Crida l’atenció l’espessa vegetació que cobreix les vores dels torrents i accessos a les diverses cales. Baixem fins a la Roca des Card i la Cala on Raja l’Aigua, remuntem i passem per una caseta de fusta, des d’on baixem a la Cala Moltó i Cala sa Cambra per, després de tornar a remuntar per vorejar el Cap de sa Boquera, baixem a Cala es Llevador.
A partir d’aquí, descric el que seria recomanable (A) i el que hem fet nosaltres (B):
(A)   Després de Cala es Llevador, seria aconsellable seguir per vora mar i passar per la Cala de l’Ull de Vidre i la Cala d’en Carlos, des d’on es pot pujar fins a l’entrada superior del càmping Llevador on comença el camí per on tornem a Tossa.  
(B)   Nosaltres, a la Cala es Llevador hem pujat per unes escales cap als apartaments es Llevador i hem anat a passar per carrers del càmping fins arribar a l’entrada del càmping on comença el camí per on hem tornat a Tossa.
Davant mateix de l’entrada del càmping, hi ha un cartell que indica el camí cap a Tossa. És una pista sorrenca que baixa a travessar el Torrent de Llevador i va a trobar el GR-92. Poc després d’incorporar-s’hi, passem pel Xalet Vermell. Més enllà, trobem la Sureda d’en Santos, on deixem la pista, travessem la sureda i sortim al carrer Mirador del Codolar i, passant a la vora del Mirador de la Punta des Cards, ens incorporem al camí que hem fet a l’anada, per on tornem a Tossa passant per Cala des Codolar i accedint a Vila Vella.
Recorregut de 7,93 km i 432 m de desnivell.  
Temps de marxa efectiva
Tossa – Cala Es Llevador (pel camí de Ronda): ....................................................  1h 22 minuts
Cala Es Llevador – Tossa de Mar (per l’interior i GR-92): ....................................  1 h 00 minuts
Total temps de marxa efectiva: ......................................................................  2h 22 minuts  

Pas de la Vila Vella a Cala es Codolar

Tossa de Mar

Roca es Card

Cala on Raja l'Aigua

Prop de Cap sa Boquera

Cala es Llevador

Xalet Vermell

Sureda d'en Santos

Arribada a Tossa de Mar 




Per descarregar el track podeu clicar aquí

Itinerari detallat:
Tossa de Mar, estació autobusos (10.00) – Cala des Codolar (10.12) – Mirador de la Punta des Cards (10.20 / 10.25) – Roca des Cards (10.40 / 10.50) – Cala on Raja l’Aigua (11.00) - Caseta de fusta (11.05) – Taula roda de molí (11.07 / 11.25) – Cala Moltó (11.40) – Cala sa Cambra (11.47) – Cala es Llevador (11.55 / 12.00) – Cruïlla entrada càmping Llevador amb camí interior a Tossa (12.20) – Xalet Vermell (12.35) – Sureda d’en Santos (12.50) – Tossa de Mar (13.00).

Comentaris

  1. Tossa de Mar tiene una bonita historia y unas calitas increíbles para perderse de la civilización. Enhorabuena por el post.

    ResponElimina
  2. Tossa de Mar tiene una bonita historia y unas calitas increíbles para perderse de la civilización. Enhorabuena por el post.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari. Gràcies.