Bacivers (2.844) i Bastiments (2.881 m)

Sortida del dia 14 de setembre de 2014
Matinal pel circ de Morens amb sortida i arribada a l’estació de Vallter 2000: Coll de la Geganta, Estany de Bacivers, Pic de Bacivers (o del Prat de Bacivers), Coll de Bacivers, Bastiments i Coll de la Marrana.
Aproximació: El nostre punt de sortida és el l’estació d’esquí de Vallter 2000 (Pla de Morens), on s’accedeix des de Camprodon, passant per Llanars, Vilallonga de Ter i Setcases.
Itinerari: Sortim de Vallter i ens enfilem per les pistes del circ de Morens en direcció cap al Trident (les Xemeneies). Sense acabar d’arribar-hi, trobem un camí que s’enfila en diagonal cap a la nostra esquerra i que ens porta al Coll de la Geganta passant força més amunt que el que passa per la Font de la Perdiu. Mentre pugem, tenim molt bones vistes dels Gra de Fajol, Coll de la Marrana, Pic de la Dona, Pic de la Llosa i Roca Colom, Costabona i a mida que ens enfilem, albirem el Canigó.
Al Coll de la Geganta, encarats cap al Bastiments, prenem el camí que en diagonal cap a la dreta ens porta a l’Estany de Bacivers, des d’on anirem a passar per la Cabanya de Bacivers, d’on surt el camí que ens porta al Cim de Bacivers. Poc abans del cim, en sortir a la carena tenim una espectacular vista de la Cerdanya. De moment, el cel clar que ens acompanya permet gaudir d’una vista de 360º. Des d’aquest punt de la carena, en quatre gambades arribem al Cim de Bacivers.
Des de Bacivers, seguim carena enllà encarats al nostre proper objectiu: el Bastiments. Es tracta de seguir la serralada fent alguns puges i baixes fins que, sota el cim mateix, una forta i decidida pujada ens mena al cim de Bastiments.
En menys de mitja horeta hem passat de tenir un cel clar a observar com s’omple de boires i nuvolades i, un cop al cim de Bastiments, un ruixat i calamarsa ens han acompanyat una estona. Coneixedors que el Pirineu és el Pirineu, hem continuat la nostra ruta abrigats i sense torbar-nos.
Continuem pel cim de Bastiments, ens trobem dues perdius blanques i seguim fins a la creu. En aquest punt, el camí de davant nostre (esquerra) baixa al Coll de la Geganta per l’Esquena d’Ase i el de la dreta va cap al Coll de la Marrana. Nosaltres agafem aquest segon i arribem al Coll de la Marrana amb un cel serè i assolellat, observant els núvols de pluja com la deixen caure damunt les pistes de Vallter 2000 (11 l/m2).
Del Coll de la Marrana, baixem cap al Xalet Vell i seguim les pistes fins a l’estació de Vallter 2000.

Temps de marxa efectiva
Vallter 2000 – Coll de la Geganta:......................................................................... 1h 10 minuts
Coll de la Geganta – Estany de Bacivers:.................................................................. 20 minuts
Estany de Bacivers – Cim de Bacivers: ....................................................................  35 minuts
Cim de Bacivers – Cim de Bastiments: ..................................................................... 35 minuts
Bastiments – Vallter 2000: .................................................................................. 1h 25 minuts
Total temps de marxa efectiva: ....................................................................  4 h 05 minuts

Trident o Xemeneies

Costabona, Roca Colom i Crestes de Rojà

Al fons, el Canigó

El Carlit i els Perics

Pic de l'Infern

Boires que comencen a tapar el Pic de l'Infern

Al cim de Bastiments 


El Xalet vell d'Ull de Ter amb el Gra de Fajol




Comentaris