Estelades al cim de Bestrecà



Em costa acabar de donar forma a aquest modest blog que va néixer amb l’objectiu de posar en ordre i compartir anotacions diverses d’excursions que he fet (i les que faré). Faig, desfaig, modifico... perseguint l’objectiu que m’he marcat insistint sense rendir-me. De fet, d’això es tracta.
Encara més difícil és el procés que hem iniciat per arribar a ser un nou estat d’Europa, però no ens rendirem malgrat la dificultat. El dia 11, participant a la Via Catalana, tornarem a demostrar al món la nostra voluntat.
Al voltant de la Via Catalana han sorgit moltes iniciatives. Si la pujada a Bestrecà amb estelades va ser la meva participació a una d’aquestes iniciatives, amb aquesta entrada m’adhereixo a una altra, la d’enllaçar els blogs catalans fent via cap a la independència (http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/). Per això i per demostrar una vegada més que som molts els que estem motivats per fer via cap a la independència, de la mateixa manera que el dia 11 a la Via donaré la mà a dues persones amb qui comparteixo una idea de futur, amb aquesta entrada al blog dono la mà a dos altres blogaires, en Martí, http://martigallardo.blogspot.com.es/2013/09/el-cami-de-la-llibertat/ i la Lourdes Cardona, http://lourdescardona.wordpress.com/2013/09/10/ja-ha-arribat-lhora/.


#esteladesalcim Bestrecà
El dia 8 de setembre una colla de dinou persones vam anar al Bestrecà (Mestrecà en parla altgarrotxina), per seguir la iniciativa que, per escalfar motors cara a la Via Catalana, proposava fer ascensions simultànies el dia 8 a les 12 del migdia per tal de cobrir d’estelades els cims més alts i més emblemàtics de Catalunya. L’associació OVOXO (http://ovoxopobledoix.wordpress.com/) s’hi va adherir i nosaltres ens hi vam afegir.
La iniciativa #esteladesalcim va tenir força seguiment i es van coronar 347 cims amb la participació de més de 4.158 persones. La pàgina web dels organitzadors d’aquesta iniciativa ofereix una galeria d’imatges de cims catalans coberts d’estelades (http://www.esteladesalcim.cat/galeria.php).
La nostra sortida va ser una excursió matinal, de curta durada i sense dificultat. La carena i el cim de Bestecà (1.044 m) ofereixen molt bones vistes, per una banda de l’Alta Garrotxa i el Pirineu Oriental, i per l’altra, de pobles i muntanyes de la vall del Fluvià.
Vam sortir en cotxes del poble d’Oix seguint la carretera que ens portaria fins a Beget fins a trobar la pista que porta al Pairé i continua cap a la casa de Bestrecà. Vam deixar els vehicles poc després del Pairé, als plans de la Mina.
Aquest és l’itinerari que vam seguir: plans de la Mina, casa de Bestracà, ermita de Sant Andreu de Bestrecà, des d’on al costat de l’església en surt el camí que en menys d’un quart d’hora ens porta fins al caire i continua fins al cim. Dalt del Bestrecà  hi ha les ruïnes de l’església de Sant Julià, que formava part del conjunt del Castell de Bestrecà.
La baixada la vam fer en direcció nord-oest, per la tartera, que acaba en un camí que porta a la Portella, la font de Bestrecà i ens retorna a la pista que hi ha sota la casa de Bestrecà per on tornem al punt de sortida.
Vam caminar unes dues horetes de marxa efectiva: una de pujada i una de baixada.


Els participants d'#esteladesalcim a Bestrecà
 
Sant Andreu de Bestrecà

Al caire, amb la serra de Monars al fons

#esteladesalcim



 

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari. Gràcies.