Pic de la Dona i Bastiments




Sortida matinal que consisteix en una volta per sobre el circ de Morens (nom del circ on es troben les pistes de Vall Ter 2000). Tot i que per acabar d’envoltar el circ, caldria fer la pujada al Gra de Fajol, nosaltres no ho vam fer.
Bona diada de finals de juny. Matí molt clar, amb molta vista i amb vent fresc que fa que haguem de fer la sortida força abrigats tot recordant el que em deien quan era joveneta els excursionistes més experts “no te’n refiïs que el Pirineu és el Pirineu”.
Vam sortir de l’estació de Vall Ter 2000 en direcció a la Portella de Mantet; des d’allà, a la nostra esquerra vam enfilar cap al Pic de la Dona, continuar pel Pla d’Ombriaga i pel Puig d’Ombriaga -o de les Xemeneies- cap al Coll de la Geganta. En aquest punt comença l’Esquena d’Ase, carena que porta al cim de Bastiments.
La baixada la vam fer en direcció al Pic del Freser –o de Vetes Blanques- cap als Aigols podrits (baixada pel dret). Des d’aquest punt, vam anar cap al coll de la Marrana i vam tornar a Vall Ter pel Pla de Morens, passant pel que queda del Xalet Vell d’Ull de Ter. 

El Gra de Fajol petit i el gran

El Pic de la Dona amb el Canigó al fons

Al cim de  Bastiments

Pla de Morens, Xalet vell d'Ull de Ter i Gra de Fajol al darrere


Comentaris